СДС предложи мерки и поиска забрана за публичните събирания

11:42, 05 юли 20 / Политика 25 1383 Topnovini
БГНЕС

От СДС поискаха, във връзка с разпространението на коронавируса, без да се връщат сериозните ограничителни мерки от извънредното положение, да се помисли за: по-строг контрол за спазването на социалната дистанция в заведенията; забраняване на всякакви големи публични събирания, футболни мачове с публика и други спортни събития със струпване на хора; постоянно присъствие на органите на реда в кварталите с рискови групи; налагане на строги санкции за нарушителите

От дясната политическа партия коментират статистиката, която показва, че "само за месец юни у нас над 350 души на 1 милион са потвърдени с COVID-19, което пренарежда България от крайните в челните места по брой заразени."

От партията са категорични, че трите „Д“  - дистанция, дисциплина и дезинфекция, вече не се спазват стриктно. "Безспорно е, че контролът не е достатъчен. Свидетели сме на заведения без нужното отстояние, събиране на големи групи, особено в по-малките населени места, където контрол на практика липсва, спортни мероприятия с многобройна публика и други събития със струпване на хора."

Според тях, въведените мерки по време на извънредното положение дадоха своите добри резултати и бяха предприети, за да може здравната ни система да се подготви по-добре за епидемията, но последвалата "спасителна акция за ресторантьорския бизнес и туризма" е увеличила броя на заболелите у нас".

"Опасността не е преминала и не бива да я подценяваме. Затова, нека първо да съхраним живота и здравето на хората, защото без тях няма нито туризъм, нито потребление, нито икономика"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!