Затвориха ГКПП „Маказа” за туристи още днес

16:00, 05 юли 20 25 3047 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От 14:00 часа днес всички туристи към Гърция ще преминават само през ГКПП „Кулата” – „Промахон”, съобщиха от ГД „Гранична полиция”. Влизащите в България ще се пропускат през всички пунктове.

Към момента няма служители на пътя преди пункта, които да предупреждават, че е затворени. Опашки от чакащи за Гърция няма, но има колона от автомобили, желаещи да влязат у нас.

Първоначално всички пунктове освен Кулата трябваше да затворят за туристи от 1 юли. След като това не се случи от гръцките власти обявиха, че Маказа затваря от 6 юли. В крайна сметка сега се е получило съобщение за затварянето на Маказа и Капитан Петко войвода още от днес.

На ГКПП „Илинден” и ГКПП „Капитан Петко войвода” към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград” – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП „Златоград” и в двете посоки.

Междувременно южната ни съседка взе решение да затвори границите си за сръбските граждани от 6 часа сутрина в понеделник, предаде NOVA.

През последната седмица в Сърбия се наблюдава рязко покачване на броя на коронавирусните инфекции, а преди два дни беше най-трудният ден от началото на епидемията в страната, като бе съобщено за 11 смъртни случая. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама