Гърци са притеснени за оцеляването си заради неяснотите при пътуване

13:45, 05 юли 20 / Свят 25 1865 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

По-рано стана ясно, че граничният пункт „Маказа” ще преустанови пропускането на туристи. През граничния пункт ще преминават собственици на имоти в Гърция с документ за собственост. 

Първоначално всички пунктове освен "Кулата" трябваше да затворят за туристи от 1 юли. След като това не се случи от гръцките власти обявиха, че "Маказа" затваря от 6 юли. Неяснотата доведе и до сериозен спад на пътуващите, а в Гърция местните власти излязоха с протестни писма до правителството, предаде NOVA.

Във Фанари, само на 40 минути път от границата, работят едва една трета от плажните кафета, където са съсредоточени и плажуващите. Останала част от пясъка е празна. Според малкото българи тук здравният риск няма да промени решението им да дойдат. Но спирането на туристите през „Маказа” би било пречка.

Гръцки здравни власти правят PCR тестове на ГКПП "Кулата"

А местните са притеснени за оцеляването си. Кметовете на общини в Североизточна Гърция поискаха с протестни писма влизането на туристи в страната да бъде възможно от всички гранични пунктове. Те твърдят, че държавата остава в сянка и че е пренебрегната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама