Културните пространства в НДК ще работят, та ако ще ръководството да къса билети

11:54, 06 юли 20 / Култура 25 2440 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бъдещето на театър „Азарян“, на ДНК, на всяко едно културно пространство в НДК, изобщо цялата изградена културна система минава през стабилизирането на НДК. Той е обединяващото звено. Това заяви председателят на Съвета на директорите на двореца Борислав Велков пред БНТ. Той коментира случващото се в културния център, тревогите около бъдещето на театър „Азарян“, пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК и на останалите артистични сцени в там.

НДК съкращава 30% от персонала си заради кризата

Искам да успокоя всички, които имат отношение към всяко едно културно пространство в НДК, че те няма да затворят, а ще продължат да съществуват, да изпълняват своята мисия. Те са натоварени с голям смисъл и ние сме го доказали в последните три години. Не сме ги затворили три години, няма да го направим и сега“, увери Велков.


Снимка: БГНЕС

По думите му в момента в НДК се прави трансформация, за да се оцелее. Запазват се ръководителите на артистичните пространства и в бъдеще те ще продължат да определят „политиката, посоката и темпото“. „Забавяме продуцентската дейност по отношение на нови спектакли, докато стабилизираме положението - това е важно да се уточни. Ако септември и октомври се стабилизира ситуацията около вируса - защото това, което става в НДК, е следствие на външната ситуация, ще можем да си позволим да привлечем някои от колегите под различни форми“, обясни той.

Велков е категоричен, че съвместната работа продължи, „та ако ще ръководството да къса билети и да стои зад сцената“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама