Емил Димитров: Без промени в Закона за биоразнообразието ще бъдем глобени

08:44, 08 юли 20 25 1672 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров
Емил Димитров Ревизоро
Емил Димитров Ревизоро

Защитил съм един закон в Министерския съвет. Стоя само зад текстовете, които съм защитил.  Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на NOVA по повод Закона за биоразнообразието.

За биоразнообразието той допълни, че се е съобразил на 90% с исканията на „Зелените”.  „Защитил съм един закон в Министерския съвет”, посочи още той. 

СБЛЪСЪК: "За" и "против" промените за "Натура" 2000?

От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим такива”, категоричен беше Димитров.   

„Трябва да кажа за героизма, който МОСВ направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко са се слагали чадъри, най-малко са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, най-малко емисии от коли. Това се дължи на факта, защото посещението е било най-малко”. Така коментира втория протест на природозащитници срещу застрояването на морето, по Рила и по българските планини ресорният министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама