28 часа след положителен PCR тест заразен с COVID-19 не е уведомен за резултата

08:53, 08 юли 20 25 2102 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Бившият министър на външните работи Милен Керемедчиев е подал сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на задължителна карантина след положителен тест за коронавирус. В предаването „Тази сутрин“ по bTV Милен Керемедчиев разказа през какви трудности е преминал, докато е опитвал да си направи PCR тест.

„Когато започна цялата сага в събота, имах лека температура – 37,2, това наложи да пробвам да си направя PCR тест и да отида на преглед, защото беше уикенд и моята лична лекарка почиваше. Отидох първо в „Пирогов“, където казаха, че не могат да ми направят тест, защото правят ПСР само на приети пациенти. Отпратиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към "Инфекциозно отделение" за преглед и да ми направят PCR тест. В "Инфекциозно отделение" ми казаха, че без направление от "Спешно отделение" не могат да ме приемат. Отидох в "Спешно отделение", там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в "Инфекциозно отделение". Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление“, разказа Керемедчиев.

При повторното му връщане в "Спешно отделение" получава най-накрая направление. „Върнах се за трети път в "Инфекциозно отделение", където ме прегледаха и най-накрая ми взеха този тест“, разказа Керемедчиев, който след  теста се прибира вкъщи.

Лекарите му казали, че ако теса му е отрицателен, няма да му се обадят. Въпреки това Керемедчиев решава да си направи още един тест в частна лаборатория, тъй като „нещата не отиваха на добре“. Резултатите от втори му тест излизат в неделя сутринта, оказва се положителен.

„Не получих обаждане от ВМА 28 часа след това. Намерих някакви телефони и започнах да звъня. Едва на петото позвъняване успях да се свържа с дежурния лекар, който ми каза, че теста ми е положителен и сега ме вписват в списъка на позитивните пациенти“, сподели бившият заместник-министър на външните работи сподели.

„Ако не си бях направил втори PCR тест, можех да ходя в София и да сея зараза“, заяви Милен Керемедчиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама