БСП внася вот на недоверие към правителството за корупция

11:25, 08 юли 20 / Политика 25 2249 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи поредната порция критики към кабинета „Борисов 3“. „Съществуват поне три реалности в момента. Първата е пандемията от COVID-19. Болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки, вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането за политически цели. Прави впечатление, че случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта“, смята Нинова, цитирана от БГНЕС.

Според нея именно затягането на мерките срещу разпространението на болестта служи за „прикриване на скандалите и закрепване на управлението“.

СБЛЪСЪК: Борим ли ефективно корупцията?

„Втората реалност е икономическата и социална криза, която идва в следствие н пандемията. С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства“, продължи лидерът на левицата.

„Третата реалност, най-опасната – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни – България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила“, заяви още Нинова пред депутатите. За пример тя даде липсващите огромни суми в бюджета, заради неплатени данъци от няколко хазартни фирми, както и записите с гласа на премиера Бойко Борисов.

„Премиер заплашва разследващ журналист и унижава българския парламент чрез неговия председател. Докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари. Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми. Това е разпад на държавността“, смята Корнелия Нинова.

"Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели и в интерес на българските граждани", заяви Даниела Дариткова в отговор на лидера на БСП. "Нямаме никакви опасения, нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни", коментира Дариткова, цитирана от БГНЕС. 

"Няма да позволим България да заприлича на БСП – с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство", категорична бе тя и попита левицата: "Водим ви с 15-20%. Наистина ли искате сега да правите избори?".

Корнелия Нинова обяви още, че групата ще внесе предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в Първа инвестиционна банка от държавната Банка за развитие, което, според нея, се е случило на занижени цени. До дни от левицата официално ще предложат и създаването на втора такава комисия за липсващите данъци и такси в хазната от хазартния сектор. 

Казусът „ПИБ“: Защо акциите струват 5 лева?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама