Според Борисов тежките времена предстоят

10:45, 08 юли 20 25 3127 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Истинската криза ще дойде догодина. В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят. Това каза премиерът Бойко Борисов по отношение на ситуацията с коронавируса, съобщи БГНЕС.

Отново рекорд: 188 нови случая на COVID-19

Според Борисов много по-развити държави от нас продължават да се лутат и няма решение, което да можем да изпълним всички заедно. „САЩ излизат от СЗО, Белград приложи мерки, виждате как реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита демокрация. Много са ми интересни нашите колеги вдясно, като казват, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина. Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маската и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването“, посочи още той.

Премиерът е категоричен, че не е редно да има отново заповед за затваряне на хората у тях. „Трябва да се пазим, но да не спираме да работим. Трябва да издържат финансовите, социалните системи месеци наред. Ако няма приходи, тогава се разпада държавността, като не останат пари за пенсии, заплати и за основните сектори. Молбата ми е да покажем, че демокрацията не е само права, но и отговорност. Ако е заповед и е фашизъм - окей съгласни сме, но когато трябва сами да си го изпълняваме - тогава ни е сложно. Кое е сложното“, попита Борисов.

Сърбия отново въвежда полицейски час заради COVID-19

Преди да отидеш на ресторант, театър, кино, това е избор на всеки човек. Заповедта за затваряне влияе ли добре на психиката и здравето? Като си заредиш автомобила на бензиностанция, какво ти пречи да си сложиш маската“, попита Борисов.

Същите, които казваха, че маските са за да им запушим устата, сега питат „защо не затварят“. Осъзнато смятам, че с ясното виждане какъв е проблемът трябва да се справим“, добави той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Т. Енчев 23:34, 08 юли 20

Ехо Бойко аз съм редови гражданин на тая твоята цветуща България. Три месеца живях от МАЙТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯ -А ТВОЯТА ПОЛИТИКА НЕ МИ ДАДЕ И ЛЕВ ЗА ДА МЕ ПОДПОМОГНЕ С НЕЩО ЗА ХРАНА ИЛИ НЕЩО. Нямам нищо от тая държава освен че си плащах тока през тия месеци платих си данъците , и всичко що ТВОЯТА БОГАТА ДЪРЖАВА -ЩОТО ТЯ ВЕЧЕ МАЙ Е НАИСТИНА ТВОЯТА- И ДЪЛЖА. На хората на свободния трудов пазар какво даде г-н премиер ?-какво? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ТОВА ДАДЕ НА НАРОДА КРАЖБИТЕ НЯМАТ КРАЙ А ТИ ВСЕ НИ УВЕРЯВАШ ЧЕ СМЕ ДОБРЕ -Е НЕ ТИ ВЯРВАМ ВЕЧЕ МНОГО ОТДАВНА !!!!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама