Спецоперация в Габрово: 13 са задържаните

15:00, 09 юли 20 25 3844 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Специализирана полицейска операция в Габрово и Севлиево, в самите градове и в населените места около тях. До момента има 13 задържани. Основно адресите, които се проверяват, са за разпространение на наркотични вещества и кражби в района, обяви пред журналисти главният секретар на МВР Ивайло Иванов. На място бе и главният прокурор Иван Гешев. 

Акция имаше и в Горна Оряховица, отново за разпространение на наркотици. Там също има задържани, повдигнати обвинения и досъдебни произовдства.

Над 120 тона са отпадъците край Червен бряг, свързани с Бобокови

Гешев продължи обиколката си в Червен бряг, където стана ясно, че са заровени тонове опасни отпадъци. Въпросните боклуци според прокуратурата са на обвиняемите бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови. "Говорим за стотици тонове опасни отпадъци, с които някой трови нашите деца, въздуха, почвата, за да спести 2-3 милиона лева или евро. Това е престъпление срещу бъдещето на България", категоричен бе главният прокурор и уточни, че става въпрос за оловен сепаратор - вещество, което остава след обработката на акумулаторните батерии. То не подлежи на допълнителна употреба и трябва да се съхранява при специални условия

"Ако си „бял бизнесмен“ и правиш това нещо, не искам да си представям какви са „черните“", коментира той.

Главният прокурор подчерта, че му е ясно как "бизнесмени" се обединяват срещу прокуратурата и казват, че са почтени. "Други ги наричат олигарси и хора, чийто политически и медиен интерес съвпада с това, че "прокуратурата е империя на злото", коментира Гешев и допълни: "Ами като са почтени да спрем да работим и да си закопават тоновете отпадъци, да ги дишаме, да се тровим. Те са почтени, ние сме болни". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама