Извънреден протест заради полицейско насилие се организира в София

14:43, 11 юли 20 25 2178 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Извънреден протест под надслов "Да защитим демокрацията от ботушите на властта" се организира днес за 17.00 часа в София. Това съобщиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Те се кръстиха "отровното трио" и са сред организаторите на вече две събирания пред президентството, предава Дневник.

"Вчера станахме свидетели на провокации, които целяха да създадат хаос и да ни лепнат мръсен етикет. Снощи в късните часове на протеста полицията брутално пребиваше хора пред Министерски съвет, както може да видите във видеото. Това е престъпно и зверско. Това не трябва да бъде нашата държава", пишат те като аргумент за днешното събиране. Още снощи в социалните мрежи се появиха клипове с полицейско насилие.

Ивайло Иванов: Не пазим нито една политическа сила, а българските институции

Те посочват, че протестът ще е мирен и цели да покаже на "властващата мафия", че няма да се търпи такова отношение. Все още от МВР не са съобщили официално за броя на пострадалите и задържаните снощи. За по-късно е насрочен брифинг на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Два протеста блокираха центъра на София, стигна се до сблъсък с полицията


Първият протестен митинг пред президентството се проведе в четвъртък, няколко часа след акция на прокуратурата в сградата. Той беше свикан от инициативата "Правосъдие за всеки", която видя в силовите действия на държавното обвинение знак, че "държавата окончателно превзета, а демокрацията е на път да бъде брутално разгромена".

Вчера симпатизанти на ГЕРБ пристигнаха в София за митинг в подкрепа на правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама