Дончев: Правителството няма да поиска оставката на президента

18:30, 11 юли 20 / Политика 25 2552 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Не, няма да има огледална реакция след изявлението на президента. Не, няма да кажа, че правителството иска оставката на президента. Това би ни вкарало в още по-голяма криза. До края на мандата му има една година и държа той да си го изкара. Не очаквайте от мен да хуля президентската институция", каза на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

Изявлението на представители от кабинета идва малко след изказване на президента Румен Радев.

Румен Радев иска оставката на правителството и главния прокурор

„МС не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България. Призовавам да пазим държавата, защото друга държава си нямаме", каза Дончев. 

"За мен няма нищо по-болно от това - едни българи да бият други и затова благодаря на всички, които отстояват тезите си и на българските полицаи, които си изпълняват задълженията", заяви Дончев.

"Кога правителството се превърна в мафия? Когато прокуратурата повдигна обвинение към съветниците на президента. И второ - какво поиска днес г-н президентът? Поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент", каза още Дончев.

„Бурните емоции се разпалват лесно. Искам да призова политиците за малко повече мъдрост", заяви още Дончев.

"Политическият екстремизъм, който се опитва да практикува Радев е опасен за държавата. Ние искаме да се възстанови диалогът с институциите", заяви социалният министър Деница Сачева.

Снимка: БГНЕС

"Г-н Радев не е намерил 24 часа да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята на еврозоната. Нека, ако някой има други планове за България, които са извън демокрацията, да излезе и да каже това", подчерта Сачева.

"Няма нужда от конфронтация, призовавам към диалог, разум", заяви Красимир Каракачанов.

"Стига конфронтация между институциите, време е за диалог Счупените носове на полицаите не са от братски прегръдки. Полицията не е враг на обществото. Това трябва да спре", каза още министърът на отбраната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама