Ева Майдел: В ЕП ме питат защо президентът иска оставка на правителството, след като постигаме истински успехи

11:59, 12 юли 20 / Политика 25 3899 Шрифт:
Редактор:

Оценката в Европа на това, което се случва у нас няма как да е позитивна. Президентът използва напрежението и недоволството, за да атакува правителството. Той го прави защото независимата прокуратура разследва негови приближени. Имаме трудности да обясним поведението на президента на нашите партньори, защото самите ние не го разбираме. Това заяви пред Канал 3 евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

"Постигнахме безпрецедентен успех с влизането си в ERM II. Питат ме какво не му харесва на българския президент, защо иска оставка на правителството след като постигате истински успехи? Президентът не е разбрал, България е Европа, ежедневно работим по важни стратегичеки теми. Явно се намира 40-50 години назад когато е можело а се оплачеш на Москва и да докарат Червената армия, ЕС няма такава армия", коментира тя.

Румен Радев иска оставката на правителството и главния прокурор


"Президентът и другите искат да вземат властта сега и без избори, без да са спечелили доверието на избирателите, не смятам, че Радев разбира ролята си в нашата страна, не успя да я разбере през последните 4 години. По много лош начин успя да обиди много български граждани. Над 1 млн. са гласували демократично за ГЕРБ. В новата история на България не сме имали подобно поведение на президент. Опитваме се да създадем имидж на България като последователен партньор, но не виждаме как визията на президента се вписва в това", обясни Майдел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама