До 29 юли Гърция пуска през ГКПП Промахон само с отрицателен тест за COVID-19

13:38, 12 юли 20 / Свят 25 2370 Шрифт:
Редактор:

От сряда до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП Промахон само с отрицателен тест за COVID-19. Отрицателният резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа. Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално снощи.

Туристите ще трябва да притежават документ за отрицателен PCR тест, направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория, в рамките на 72 часа преди пътуването, съобщава БГНЕС.

Преводът на английски език трябва задължително да включва трите имена на пътника, и номера на паспорта или личната му карта.

Решението, подписано от министрите на здравеопазването, транспорта и инфраструктурата, влиза в сила в сряда, 15 юли 2020 г., една минута след полунощ, и ще бъде валидно до 29 юли 2020 г. в 00.01.

Електронният формуляр за влизане в Гърция през ГКПП „Кулата” няма да работи до 14 юли

Ограниченията не важат за гръцките граждани.

В допълнение към отрицателния тест, от сряда всички пътуващи за Гърция негръцки граждани трябва да попълват декларацията с QR код. Тя ще е задължителна за влизане през ГСПП Промахон, но и за кацащите със самолети.

Срокът за попълване на документа беше намален от 48 на 24 часа преди пътуването.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама