Четвърти ден протести в София

21:25, 12 юли 20 25 3881 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Четвърти ден на протести в София. Граждани се събраха на площада пред президентството. Екипите на полиция и жандармерията бяха повече от протестиращите, предаде bTV. Само за няколко часа хиляди изпълниха „Триъгълника на властта“ за поредна вечер, за да поискат оставката на кабинета. 

Снимка: Топновини

Протестиращите настояват за оставка на кабинета и за свикване на Велико Народно събрание, за да може „държавата да стартира отново“. 

Протестиращите скандираха: „Гешев е позор” и „Оставка”. Шествието мина покрай Народното събрание, Орлов мост, бул. Евлоги Георгиев и ул. Граф Игнатиев. 

Снимка: Топновини

След като обиколиха централните улици, протестиращите отново изпълниха пространството между президентството и Министерски съвет. Полицаите, които охраняват протеста, разпънаха българското знаме пред сградата на правителството.

Борисов: Няма да подам оставка

Хазартният бос Васил Божков също се включи от Дубай с коментар във Facebook. Той отрече твърденията, че протестите били платени от него.

Снимка: Топновини

Протести имаше и в други градове. В Пловдив обстановката бе спокойна. Демонстрацията започна пред сградата на общината. Броят на протестиращите бе значително по-малък от този на първия протест в петък.

Във Варна на трета поредна демонстрацията граждани се събраха пред сградата на общината. Те бяха категорични, че протести ще има всеки ден, докато правителството, както и главният прокурор, не подадат оставка. Шествието бе мирно и нямаше инциденти, предаде bTV. 

В Бургас протестът тръгна от сградата на общината и стигна до Морското казино. Основна тема в протеста зае случилото се в парк „Росенец“ и инициативата „Масово ходене на охраняем плаж“, при която се стигна и до сблъсъци с полицията. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама