Вече факт: Доган и Пеевски не са охранявани от НСО

21:00, 12 юли 20 / Политика 25 2725 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 11 юли по тяхно желание почетния председател на ДПС Ахмед Доган и народният представител Делян Пеевски не са охранявани от НСО, съобщиха от пресцентъра на партията.

Двамата са се отказали от охрана поради недоверие в принципала на службата, който я употреби политически, компрометирайки професионализма на НСО, заявяват от ДПС. 

Пада охраната на Доган и Пеевски

"Питам се защо Ахмед Доган избра тази роля на цинично пренебрежение към държавността, демонстрация на богатства, сила, влияния. Той е друг човек и взе да не си дава сметка, че по този начин отрича онези идеи – демокрация, права на човека и прочие, за които ние се борехме тогава“, коментира в ефира на bTV по-рано проф. Димитър Луджев – един от създателите на опозицията, депутат от седмото Велико Народно събрание, вицепремиер в кабинета на Димитър Попов и министър на отбраната в кабинета на Филип Димитров.

Проф. Луджев разказа, че се познава с почетния председател на ДПС от 90-те години и някога дори са били приятели: „Ахмед, мога да кажа, направи много за българската демокрация, но той се промени през годините, властта и жаждата за богатство го промениха много. Бургазлии много отдавна негодуват от това, че един влиятелен политик буквално е обсебил района, нарушавайки всякакви законови актове. Стои там грамадната резиденция. Знае се много добре, че той общува и с премиера, и с други влиятелни лица. И съвсем нагло демонстрира, че него не го интересува законността – държавата е негова бащиния“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама