Младежи с черни качулки палиха факли на протеста

23:45, 13 юли 20 25 3071 Шрифт:
Редактор:

Мъже с черни качулки са запалили факли сред протестиращите тази вечер. Няма пострадали съобщават от пресцентъра на МВР и призовават гражданите да не се поддават на провокации.

 

 

По-рано тази вечер, 33-годишен мъж бе задържан в Първо РУ-СДВР след като счупил задното стъкло на лек автомобил в района на БНБ, където се провежда антиправителствения протест.

Установен е собственикът на леката кола. Изясняват се обстоятелствата около случилото се, съобщават от МВР.

Снимка: МВР

Хиляди са гражданите, които призовават за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Центърът на София за пета поредна вечер е блокиран. 

 

Освен в столицата, протести в понеделник вечер срещу властта има във Варна, в Благоевград, в Бургас, в Стара Загора, в Хасково и в още няколко града на страната. 

Протестите протичат спокойно. Във всички градове има засилено полицейско присъствие. Лозунгите, които издигат недоволните са сходни с тези, които се четат и от жълтите павета в София – „протестирам, за да не емигрирам”, „искаме бъдеще за нашите деца”, „България на хората, не на мафията” и други.

Снимка: Юлиан Тодоров

Снимка: Юлиан Тодоров

 

Снимка: ТопНовини

Впечатление по численост прави протестът в Стара Загора, който стартира пред сградата на областна администрация и е под надслов „Стара Загора иска оставка“. Старозагорци настояха за законност, справедливост, възмездие и възможности за живот и работа.

С шествие гражданите преминават по централните улици към сградата на прокуратурата, където протестиращите скандираха "мафия" и "Гешев е позор". Запален беше принтиран портрет на Бойко Борисов.

Недоволните от управлението на кабинета „Борисов 3“ граждани обявиха, че се събират отново и утре с ясни и категорични искания – оставка на правителството, главния прокурор и предсрочни избори.

Над 200 души се включиха във втория протест с искане за оставка на правителството в Благоевград, съобщава БГНЕС.

След митинг пред общината, протестиращите със скандирания "мафия" и "оставка" се отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторени скандиранията.

„Обявявам се против мафията, корупцията и лошото усвояване на средства от ЕС. Искам оставката на правителството и на Гешев. Протестът е граждански – хората от всички политически нива, социални класи и етноси се обединяват, за да изразят своето желание за промяна“, каза Славина Топурска.

„Подкрепям протестиращите в София. Искаме по-добро бъдеще за нас младите и родителите ни, за бабите и дядовците ни, дали всичко за родината“, добави София, загърната в трибагреника. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама