Реал Мадрид докосва титлата след победа в Гранада

08:21, 14 юли 20 / Спорт 25 2526 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Реал Мадрид се доближи на само две точки от шампионската титла в Испания, след като късно снощи победи Гранада с 2:1 като гост в последния мач от 36-ия кръг на Ла Лига. В събота Барселона взе гостуването си на Валядолид и постави Кралския клуб под напрежение, но възпитаниците на Зинедин Зидан продължиха с безгрешното си представяне след рестартирането на сезона и грабнаха ценни три точки.

На "Естадио Нуево лос Карменес" гостите нанесоха своя удар само в рамките на няколко минути в началото на двубоя, след като в 10-та минута Ферлан Менди откри резултата, а шест минути по-късно централният нападател на "белите" Карим Бензема удвои.

Домакините опитаха да стигнат до обрат след почивката, но успяха да реализират само едно попадение, дело на Даруин Мачис в 50-та минута.

По този начин Реал вече има 83 точки, четири повече от втория Барселона, като се нуждае от една победа или две равенства в последните си два мача от кампанията, за да стане шампион на Испания за 34-ти път в историята си. Това може да се случи още в четвъртък, когато мадридчани приемат Виляреал от 22:00 часа българско време.

Гранада заема 10-та позиция в класирането с 50 точки. В други два мача от вчера Реал Сосиедад победи Виляреал с 2:1 като гост, а Алавес и Хетафе направиха нулево равенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама