Мая Манолова: Нито един партиен лидер не трябва да се опитва да яхне протеста

08:32, 14 юли 20 / Политика 25 2440 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Това е уникален, спонтанен и нережисиран граждански протест и не би следвало нито един политически или партиен лидер да се опитва да яхне този протест. Това коментира в сутрешния блок на bTV Мая Манолова.

По думите ѝ никой политик не трябва да се опитва да „яхне този протест, защото ще падне от коня и ще си счупи главата“. Тя призова всеки политически лидер да декларира, че няма да управлява с Бойко Борисов.

Хората на площада за 5 денонощия постигнаха това, което депутатите в парламента не могат да постигнат – единство”, каза още Мая Манолова.

Аз си подадох оставката като народен представител, подадох си оставката и като омбудсман. Излязох и се изправих персонално срещу Борисов есента на кметските избори в София. Понесох целия удар на опита на този модел да се съхрани“, отбеляза Мая Манолова.

Тя посочи, че гражданското движение „Изправисе.Бг“ подкрепя исканията на протестиращите – оставка на правителството, оставка на Гешев, Велико народно събрание и нова конституция и електронно гласуване.

Добавяме към тези искания и каузите, зад които седим като гражданска платформа. А те са – пълна ревизия на властта, на всички институции на централно и регионално ниво. Пълна ревизия на сделките и на приятелския кръг на Борисов“, каза още Манолова.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама