Според шефа на СДВР се дават пари на провокатори, за да предизвикат безредици

08:30, 16 юли 20 25 1994 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"9 полицая са ранени от началото на протестите у нас. Част от пострадалите вече са изписани за домашно лечение", заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев пред Нова телевизия. По думите му има информация, че се дават пари на провокаторите, за да предизвикат безредици

Сред задържаните за атаката срещу парламента има криминално проявени

"В сряда, когато стана инцидентът пред НС, бяха задържани 6 души. На следващия ден бяха арестувани още 7 души заради вандалски прояви. Говорим за посегателство над органите на реда. От данните до момента става ясно, че има определени групи от млади хора, които се опитват да провокорит и да опорочат протеста. За да посоча кой ги изпраща трябва да има доказателства. Засега имаме само предположения. Работим изключително сериозно с оглед тези хора да бъдат изправени пред правосъдието. Вчера ми направи добро впечетление фактът, че когато около 22:00 часа определенагрупа хора започнаха да слагат черни маски и да атакуват НС, протестиращите се отдръпнаха и те сами напуснаха този протест", поясни Хаджиев.

"Никога не е отказана медицинска помощ на някого. Когато спрямо едно лице е издадено нареждане и то агресира, нашите служители имат право да използват физическа сила, за да му поставят белезници”, обясни шефът на СДВР.

Как осъмна Партийният дом след протеста снощи

Според него е възможно проверките да приключат по-рано от обявения 30-дневен срок. 

В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит, плют. Тези хора имат семейства, имат деца, които се притесняват за тях”, заключи Хаджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама