Сираков: При "Левски" няма да има тирета, запетайки или точки

12:39, 16 юли 20 / Спорт 25 1916 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков категорично отхвърли слуховете, че клубът може да използва лиценза на Септември София, ако има проблем със своя.

"В едно могат да бъдат абсолютно сигурни нашите привърженици - при "Левски" няма да има тирета, запетайки, точки или каквото и да е. Ние проблем с лиценза за участие в Първа лига нямаме. При нас може да се появи проблем до 31 юли с евентуално европейския ни лиценз за догодина", каза Сираков на "Герена", цитиран от БГНЕС.

Без заразени сред футболистите на "Левски", Сираков с отрицателна проба за COVID-19

Сираков и изпълнителният директор Павел Колев представиха клип, изготвен от продуцента Цветелин Димитров и оператора Йордан Георгиев, който цели да мотивира българите в чужбина да дарят пари за спасението на "Левски".

"Клипът е изготвен безвъзмездно и правата му се предоставят на клуба", обяви Цветелин Димитров.

На въпрос към Павел Колев дали "сините" се надяват, че с този клип ще засилят дарителската кампания, която отслабна в последния месец, Колев отговори: "Една от основните цели на този клип е да възобнови отново дарителската кампания, да ѝ даде нов тласък. Притеснени сме от генералното положение на клуба, иначе е нормално в дарителската кампания да има пикове и спадове. Кой знае какъв спад няма, проблемът е по-скоро в това, че възможностите на хората в момента са такива, че могат да помогнат на клуба, но това не е достатъчно, за да покрием задълженията, които се натрупаха, след като генералния ни спонсор беше изтрит от лицето на земята и нямаше на кого да разчитаме".

Сираков разкри, че клубът среща някои трудности в стигането до договорка с евентуални партньори и спонсори. "Наясно са всички, че при нас ножът е опрял до кокала. Не спираме във всеки един момент да работим по различни идеи и неща. Странното е, че спонсори и рекламодатели, които сами ни търсеха, в последно време се оказват с някакви сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват. Но съм сигурен, че с този клип ще дадем началото на един сериозен оздравителен процес, от който се нуждае клубът. Също така искам да призова нашите фенове да положат сериозни усилия в закупуването на абонаментните карти. Това е друго перо, на което много разчитаме, за да можем да стъпим на една по-здрава основа", каза той.

Собственикът на клуба заяви, че се надява скоро в клуба да постъпят средства от продажбата на футболисти. "Трансферният прозорец не е отворен на доста места в Европа и света. Има интерес към наши играчи, това е другото перо, на което разчитаме, за да можем да покриваме тази финансова дупка, която се е отворила в клуба между февруари и сегашния момент. Ние забележки към нашите футболисти и персонала нямаме никакви. Всички проявяват до този момент абсолютно разбиране. Смятам, че няма да имаме проблеми да се договорим с футболистите, които можем да си позволим да оставим в клуба. Има футболисти, които могат да разтрогнат, но тези, към които има интерес за изходящи трансфери, правим всичко възможно да ограничим щетите до максимум".

Сираков разкри, че решението за разтрогването на договор с производителя на екипите на тима Макрон е негово лично и той не се притеснява от евентуално съдебно дело от страна на компанията. От следващия сезон екипите на Левски ще се произвеждат от Хома. Сираков отново изтъкна, че на клуба най-много тежат задълженията, натрупани към футболистите и служителите в последните няколко месеца. "Всяко едно задължение може да бъде предоговаряно, но според мен колкото по-бързо решим този проблем, много по-спокойно ще може да планираме от тук-нататък бъдещето на Левски. Ако трябва, Левски ще играе с юноши и собствени кадри само, но Левски ще го бъде, това е 100 процента сигурно", заяви той. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама