Слънчево, на места ще превали

06:30, 17 юли 20 25 1849 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък ще е предимно слънчево. След обяд на места ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изтокюгоизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 25 и 26 градуса. Вълнението на морето в повечето райони ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В събота през целия ден над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места валежите ще са значителни, там и дневните температури ще са 20 - 25 градуса. Над Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и дневни температури около и над 30 градуса.

В неделя условия за краткотрайни следобедни валежи ще има на места в западната половина от страната, на изток ще остане предимно слънчево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама