Емил Кошлуков: Няма да подам оставка

15:10, 16 юли 20 25 2575 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Емил Кошлуков няма да подава оставка, заяви самият той в интервю за "24 часа", като допълни, че няма да позволи на Волен Сидеров или Христо Иванов да диктуват програмната политика на БНТ.

Изявлението идва часове след организирания протест пред сградата на БНТ с искане за оттеглянето на Кошлуков от поста на генерален директор.

Снимка: Уикипедия

Припомняме, че преди два дни десетки интелектуалци, творци и бивши кадри на БНТ поискаха оставката на Емил Кошлуков, определяйки го като „директор със съмнителна професионална квалификация“.

Според него желанието на тези актриси, журналисти и музиканти е да запазят вечно работата си в БНТ.

„Смятам, че БНТ като всички други телевизии трябва да дава път на кадърните, професионалистите, на младите и никой не е абониран до живот за своята служба“, казва Емил Кошлуков.

Прибавя и че екипът на „Нощни птици“ е бил освободен заради ниския рейтинг на предаването, а Захари Карабашлиев, който също е подписал петицията за неговото освобождаване, е един от най-честите гости на БНТ.

Визията на генералния директор за бъдещето на телевизията включва ново развлекателно шоу с водещ Димитър Павлов и редовни репортажи от съседните балкански държави.

Ние трябва да сме свързани първо с Балканите и съседите, после с Европа и света. Нашите зрители не знаят нито как се казва кметът на Букурещ, нито на Охрид, нито на Солун, нито на Одрин. А това са български градове, стотици хиляди българи са там“, коментира Кошлуков.

Снимка: БГНЕС

В промените с БНТ се предвижа и разместване на новинарските емисии. „Вяра и общество“ и „Домът на вярата“ остават на екран. Планират се и нови предавания, насочени към православието.

БНТ ще прави и екранизации на класически български произведения. От бюджета на телевизията ще се финансират сериали по творби на Йордан Йовков, Алеко Константинов, Йордан Радичков, Димитър Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама