Проф. Герджиков сега научил, че Пеевски наредил служебния му кабинет

15:40, 16 юли 20 / Политика 25 2344 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши приходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали. Значи, той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет. Затова не мога да крия своята благодарност и възхищение“. Това заяви пред БНР проф. Огнян Герджиков, който беше служебен премиер във въпросния кабинет на президента Румен Радев. 

Думите му идват като коментар на разпространените от прокуратурата телефонни разговори на бизнесмна Васил Божков, в които бившият хазартен бос коментира, че половината от хората в този кабинет са били хора на Делян Пеевски, и днешното изказване на премиера Бойко Борисов, който повтори тези твърдения.

Той коментира, че Бойко Борисов след това е ползвал хора от служебното правителство за своя кабинет, „така че очевидно подборът е бил много добър“.

На въпрос защо Борисов се притеснява от служебно правителство на Радев, а в същото време го нарича "фигурант", Герджиков отново отговори с ирония"Може би пак г-н Делян Пеевски ще го реди, нали вече има опит. След като добре се е представил, защо да не му се гласува пак същото доверие? Аз не мога да разбера защо трябва да се прави нещо различно, след като се е показало и е доказано, че това, което е направено преди 3 години, е било успешно".

Проф. Герджиков изрази съгласиеето си с премиера, че предстоят тежки месеци и подчерта, че затова е важно как ще се управлява държавата“.

Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама