Радев посъветва правителството да не се инати, а да подаде оставка

17:38, 16 юли 20 / Политика 25 3268 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността. Това обяви президентът Румен Радев в Пловдив. 

"Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото", каза той.

Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. "Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата", посочи Радев, цитиран от Нова телевизия.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка", категоричен бе той. И допълни: "Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат".

Радев заяви, че няма да присъства на протеста в Пловдив тази вечер, но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. "Тва е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци", каза президентът.

Президентът заяви, че вече от всички се вижда, че главният прокурор е имал „множество възможности и то с железни улики да разкрие огромните злоупотреби на властта и партниращата й олигархия, но вместо това той избра да ги брани“. Главният прокурор не се ползва с уважението на адвокатите и на съдиите, той не се ползва и с уважението на честните и почтени прокурори, заяви Румен Радев.  

В отговор на въпрос за служебното правителство с премиер Огнян Герджиков президентът посочи, че не познава нито „Шиши“, нито Доган, нито Божков. „Друг е давал – в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на „Шиши“. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки, не моето правителство. Така че, който е имал вземане даване с целия този кръг сега ще трябва да си носи последствията“, заяви Румен Радев и посочи, че именно затова хората протестират.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:17, 16 юли 20

А,какво е това бързане,заеми ли имаш да връщаш или свърши работата арите за тоалети на Деса? Полека,ясно ти заявиха,че няма да стане на твоето. Още малко и с крак ще тропнеш като разглезено дете. Позор си ти!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама