МОН отбелязва ръст на интереса към студентските практики

11:59, 17 юли 20 25 1665 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От Министерството на образованието и науката регистрират ръст на интереса към проекта „Студентски практики-Фаза 2“. Все повече работодатели и студенти се регистрират за участие в сайта на министерството въпреки извънредното положение, обявено в средата на март.

Желание за участие в проекта вече са заявили 740 обучаващи организации и 6414 студенти. В практиката студентите ще бъдат обучавани в реална среда от 2182 ментори, специалисти в различни области.

Проектът е част от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейския социален фонд. Крайната цел е засилване на връзката между висшето образование и пазара на труда.

Срокът за изпълнение е 40 месеца, като се предвижда в него да се включат 44 000 български студенти и 44 университета. С предимство са кандидатите, които се обучават за работа в отрасли, където има силен недостиг на кадри. В края на обучението студентите ще получат сертификат и 600 лева стипендия.

За участие в „Студентски практики-Фаза 2“ работодателите и студентите могат да кандидатстват през сайта на МОН. Могат да кандидатстват всички действащи студенти и висши училища в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама