Жълт код за интензивни валежи в 8 области

07:00, 18 юли 20 25 1978 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Над Западна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевична дейност. Над Централна и Източна България през деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса в западните райони, до 32 градуса - на места в Централна и Източна България.

Жълт код за интензивни валежи е в сила за 8 области в страната- Видин, Монтана, Враца, София и София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. 

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще е над масивите на изток. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - до силен, южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17, на 2000 метра - около 11 градуса.

В неделя отново в западната половина от страната на места ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици. Температурите там ще са сравнително ниски за периода - 22-27 градуса. В източната половина ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще са около и над 30 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама