Обвиниха мъжете, нападнали полицаи в Кюстендил

16:15, 17 юли 20 25 3081 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Четири обвинения срещу двамата роми, които нападнаха с брадви и ножове трима полицаи и служебното им куче в  Кюстендил. Те ще отговарят за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, закана за убийство и хулигански действия с особена дързост и цинизъм. Освен това ще бъдат разследвани и за притежание на наркотични вещества, съобщи Нова телевизия.

Трима полицаи са ранени след нападение с ножове и брадви в Кюстендил

В следобедните часове задържаните братя - на 31 и на 50 години, влязоха в съдебната зала. Единият от тях видимо изпитваше болка в краката.

Спрямо тях е употребена физическа сила и помощни средства. Използвано е оръжие със стоппатрони и единия от мъжете е ранен в крака, неговото състояние също е добро. В момента са задържани за 72 часа”, обясни директорът на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски.

Физическата сила от полицаите е била неминуема заради агресията, с която служителите на реда са били посрещнати.

„Войнствено настроени двама роми, които бяха въоръжени с метална тръба, нож и секира. Когато човек е с множество криминални прояви и когато държи в дома си такова количество хероин, а на вратата му идват полицаи да извършат следствени действия, явно води до тази агресия”, смята Стамболийски.

Бащата на задържаните не помни синовете му да са използвали брадви и ножове срещу полицаите.

А в парламента вицепремиерът Валери Симеонов осъди остро посегателството в Кюстендил, изброи редица подобни случаи в страната и поиска повече права за полицаите тогава когато са обект на тежка агресия.

„Време е министърът на вътрешните работи публично да обяви, че по закон българските полицаи имат право на самозащита и да разпореди употребата на огнестрелно оръжие, когато са нападани със заплашващи живота им средства”, заяви лидерът на НФСБ.

Задържаните мъже са извършители на множество кражби, замесени са и в редица престъпления свързани с разпространението на наркотични вещества.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама