Как домашните любимци ни защитават по време на карантина

20:20, 17 юли 20 / Любопитно 25 2282 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ако имате котка или куче, съществува по-малък риск да страдате от тревожност или депресия по време на пандемия. До това заключение се стига след наскоро проведено проучване университет в щата Колорадо, САЩ, пише БТА.

Водещият специалист на проучването Джен Кърин-Маккалък е наблюдавала положителното взаимодействие между домашните любимци и онкоболни пациенти. В изводите си тя посочва, че след терапията с домашни животни близо 5000 пациента се чувствали по-спокойни.

70% от собствениците на кучета споделят, че са се чувствали по-малко самотни, а 60% от собствениците на котки казват, че животните са им помогнали да потушат пристъпите на страх и депресия.

Снимка: Pixabay

Подобни изследвания са направени и в университета Вашингтон, които също показват, че присъствието на котка и куче намалява чувството за несигурност.

Второто проучване е фокусирано повече върху негативните емоции, проявили се по време на пандемията от коронавирус и различните механизми, чрез които може да се справим със стреса от изолацията.

Резултатите на вашингтонския университет са на мнение, че котка или куче ще пребори чувството за самота и изолация, които са изключително важни във времето на социално дистанциране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама