Цветан Цветанов учредява политическия си проект на 27 септември

16:55, 18 юли 20 / Политика 25 2613 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ГЕРБ доста се промени, както и управлението, особено в условията на пандемията. Кабинетът не усети пулса на обществения интерес. Трябваше да има диалог. Затова хората останаха с усещането, че властта е заинтересована само от оцеляването си. Този протест започна като морален, но бездействието на кабинета го превърна в политически. Нито една политическа сила няма да получи дивидент от този протест. Ситуацията излиза извън контрол. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия център за сигурност.

Той подчерта, че на този протест има предимно млади, образовани и интелигентни хора, които искат да променят случващото се. „При загуба на обществено доверие вариантът е предсрочни избори. Влизаме в предизборна ситуация. Колкото повече се забавяме, толкова повече ще се създава противопоставяне между обществото, между институциите. Това ще е вредно за страната. Трябва да коригираме много в управленския си подход“.

Цветанов узря като политик и не бива да се подценява, убеден е проф. Мирчев

Според Цветанов трябва да има консолидиране на парламентарно мнозинство, което да е гарант за върховенство на закона. Трябва да се фокусираме върху възможността за предсрочни парламентарни избори и да се излъчат хора, които да могат удовлетворят исканията на протеста. Да върнем авторитета на парламентаризма, който дава опит и възможност да чуеш различното мнение“.

Цветан Цветанов обяви, че новият му политически проект ще бъде учреден на 27 септември. Името ще е свързано с евро-атлантическия път, който чертаем, без алтернатива. Към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ, достойни и истински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ. Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите“. 

Оставките няма да увеличат доверието в кабинета, категоричен е Цветанов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама