Германски журналист: Тонът на "Бате Бойко" е фамилиарен, управлението му - авторитарно

20:30, 18 юли 20 / Политика 25 3586 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Зад проевропейска фасада българският премиер Бойко Борисов наложи авторитарен режим. На много граждани обаче им омръзна от корупцията, а едно видео разпали гнева в България, пише германският журналист Кено Ферзек в "Шпигел", съобщи „Дойче веле“.

Българското Черноморие на много места е идилично, но то също така е Мека за корумпирани политици и бизнесмени. Скандалът около парче от плажната ивица, където е седалището на един от най-съмнителните бивши политици в България, и което е охранявано с парите на данъкоплатците, доведе до най-големите политически протести в страната от години“, четем в материала.

Илхан Кючюк призова Борисов да каже кой е „Шиши“

Според Кено Ферзек случаят показва, че след почти 15 години в Европейския съюз, България още не е провела реформите, необходими за изграждането на една правова държава. „Правната сигурност зависи от волята на властта, съдебната система е до голяма степен под политически контрол. Корупцията рядко се наказва, а журналистите, които съобщават за нея, стават обект на заплахи. За разлика от Виктор Орбан, Бойко Борисов не е дразнител във външнополитически план, затова вътрешнополитическата ситуация в България не е тема за Брюксел“, смята журналистът.

Недоволството на гражданите беше провокирано от личността на Ахмед Доган и неговата партия, към която принадлежи и политикът Делян Пеевски. Делян Пеевски контролира голяма част от медиите в България”, припомня Ферзек. През 2014 година той беше сред отговорните за един от най-големите банкови фалити в историята на посткомуническа България, пише още журналистът.

Христо Иванов "акостира" край имението на Доган, посрещна го охрана

Доган, някога сътрудник на българската държавна сигурност, вече не е активен политик, но все още се смята за един от най-влиятелните кукловоди в страната. Въпреки че плажовете в България трябва да са достъпни за обществото, достъпът до плажа в резиденцията на Доган в парк "Росенец", разположен близо до Бургас, е блокиран. Бившият правосъден министър Христо Иванов достигна с лодка до плажа и документира злоупотребата с власт. Стотици хиляди гледаха видеото в интернет. След това започнаха протестите”, пише още германският журналист и допълва, че българите имат достатъчно причини за протести.

Тонът на "Бате Бойко" е фамилиарен,  управлението му - авторитарно.  Истинска алтернатива на Борисов и ГЕРБ обаче няма. Опозицията в лицето на социалистите има в досието си безброй случаи на неразкрити корупционни скандали. Много българи избират да напуснат заради липсата на социална и политическа перспектива - изселването от страната е драматично. За да запази властта си, Борисов иска да преустрои правителството си, не е изключено и самият той да се оттегли, ако протестите нараснат. Досега той винаги е печелил предсрочните избори след като тактически е подавал оставка, обобщава Кено Ферзек.

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Ivanbsw 22:51, 30 юли 21

Рекомендую Вам тщательно перебирать СМИ источники поиска информации. Очень много правительственных и заангажированных.
Хотела бы Вам предложить хорошее СМИ - russinfo.net, где я часто ищу информацию. Информация по ссылке: https://russinfo.net/otdyh/cena-na-otdyx-bez-posrednikov-v-chastnom-sektore-v-krymu-2017-ceny.html
А где ищите Вы?

2 Davidddp 05:51, 14 яну 22

Вы видели что делается с Биткоином? Я был в ужасе как он возрос за последнее время.
И даже если будет спад я все равно буду покупать его и инвестировать.
Но чтоб повысить свой уровень финансовой грамотности, решил поискать сайт, на котором смогу читать информацию про все криптовалюты.
Мне подошел сайт - mycryptocurrency24.com. На данном сайте я смог найти информацию про каждую криптовалюту из ТОП 200. Получил полную информацию как майнить крипту.
Вот одной из топовых новостей хотел бы поделиться с Вами: https://mycryptocurrency24.com/kriptovalyuty/obzor-kriptovalyuty-bitcoin-gold-i-ee-perspektivy-na-2019-god

Также нашел рекомендации инвесторов как инвестировать на падающем рынке и как пережидать спад рынка.
Читайте и становитесь богаче и умней!!!

3 Veronaaar 06:12, 16 яну 22

В последнее время не могу найти нормальную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной информации, в основном большая часть контролируема государством.
Я вижу, что сейчас на небольших СМИ информация более качественная, так как beljizn.by.
Нашел и хочу поделиться:
https://beljizn.by/zarplaty-voennym-v-belarusi/
https://beljizn.by/povyshenie-zarplaty-uchitelya-v-belarusi-3/
https://beljizn.by/kakim-budet-posobie-na-pogrebenie-v-belarusi/
https://beljizn.by/
https://beljizn.by/cena-na-metallolom-v-belarusi-ot-naseleniya-2/

А где ищите ВЫ?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама