Според Елена Йончева БСП се нуждае от диалог, от честен разговор и от честни избори

18:43, 19 юли 20 / Политика 25 2356 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Няма нищо страшно в една партия да има лидерски сблъсък, това показва, че това е една жива структура. Страшно е, когато в една партия, като ГЕРБ, председателят се избира с 99% одобрение. Това е страшно за една демокрация. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Елена Йончева.

“България се управлява авторитарно и това нарушава политическия диалог с другите партии. Не можем да очакваме, че това няма да повлияе на политическите партии, включително и на БСП”, допълни тя.

„В БСП има труден диалог и това е проблем, той трябва да тече по друг начин и това очаквам и от следващото ръководство. БСП се нуждае от диалог, от честен разговор, от честни избори за председател”, заяви още Йончева.

„Изборите трябва да бъдат прозрачни, да няма никакво съмнение за манипулации. За съжаление трима от четиримата кандидати вече изразяват съмнения в легитимността на централната избирателна комисия, която ще провежда тези избори“, обясни Елена Йончева.

Според нея БСП е партията, която последните 10 години е най-настъпателна и аргументирана срещу корумпираното управление на ГЕРБ. „Четири вота на недоверие, сега предстои пети, това не е просто формална процедура, а е повод в обществото да започне аргументирана дискусия за състоянието на държавата“, категорична е Йончева.

По повод искането за смяна на главния прокурор Иван Гешев, Йончева каза, че въпросът не е да заменим един човек с друг човек, въпросът е да се изгради такъв механизъм, че прокуратурата да не се влияе от политически поръчки.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 00:14, 20 юли 20

I vie kato gerberite ste sasthite bokluzi, jadni za vlast i pari. V edno garne barkate i igraete neprekasnato. Xaide i vasthite imoti da ne zapochnem da proveriavame. Opozizia ste samo na dumi i vsichko e ugovorki i ugovorki. Iskate vot na nedoverie, kato znaete, che e bezsmisleno, no utoliavate gladniat za zrelistha narod. Parodia ste na oozizia, koiato e vinagi zakasniala i raboti na mnogo bavni oboroti.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама