Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове

18:04, 20 юли 20 / Свят 25 2185 Шрифт:
Редактор:

Бъкингамският дворец, музеят на мадам Тюсо и катедралата Сейнт Пол са магнит за туристите, които посещават Лондон, но нови изследвания показват, че столицата на Обединеното кралство е изпаднала за пръв път от топ 10 на най-резервираните туристически дестинации за европейските градове.

През юни резервациите а Лондон отбелязаха спад, съобщава агенция MarketWatch, цитирайки данни от фирмата за туристически изследвания ForwardKeys.

Това изследване на ForwardKeys показва тежкото състояние на туристическата индустрия както в Европа, така и в САЩ, като резервациите през 2020 година досега са спаднали с цели 99,6%, съобщава БНР.

Данните идват в момент, когато страните по света започват да облекчават въведените заради коронавирусната пандемия карантинни мерки и ограничителните меки за пътувания, което предизвиква оптимизъм, че туристическият сектор може да се възстанови навреме за принципно натоварения летен сезон.

Но данните на ForwardKeys обрисуват тревожна картина и подсказват, че надеждите за възстановяване може би са прекалено прибързани.

От най-резервирана туристическа дестинация преди година, сега Лондон падна на 11-то място, тъй като резервациите започнаха да се възстановят значително по-бавно от тези за другите европейски градове.

Според проучването, сега британската столица привлича около 5% от резервациите, направени през 2019 г., докато средната стойност за Европейския съюз е вече 23 на сто.

Франция е водеща в Европа, като резервациите за посещение на приятели и роднини бързо наближават нивата на миналата година.

"Лондон е един от най-популярните градове в света за посетителите. Така че, за да видите как той изпада от класацията топ 10 на европейките градове, само може да ви покаже колко вредно е въздействието на пандемията Covid-19 и мерките за нейното овладяване върху пътуванията до Обединеното кралство", отбеляза Оливие Понти от ForwardKeys.

15 малко известни факта за любими туристически дестинации

"Въпреки това, сега, когато най-рестриктивните карантинни норми във Великобритания започват да се облекчават, очаквам скоро Лондон да се покачи обратно в класацията", допълни той.

Данните също така предполагат за слабо възстановяване за местните авиокомпании в САЩ. След първоначално възстановяване от дъната, достигнати в началото на април, при които резервациите се върнаха до 30% от нивата има през 2019 г., резервациите отново върнаха назад и вече са едва една пета от тези преди година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама