Борисов полагал огромни усилия, за да сближи позициите на евролидерите

18:39, 20 юли 20 / Политика 25 2296 Шрифт:
Редактор:

Полагам огромни усилия да сближавам позициите на моите приятели от Севера, от Юга и от Централна и Източна Европа. Казвам това от позицията на държава, която е в първата тройка на най-дисциплинираните във финансово отношение държави, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където вече четвърти ден текат тежките преговори между държавните и правителствените ръководители на ЕС относно новия европейски бюджет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов изтъкна, че последните разговори са се състояли рано тази сутрин и продължават двустранните и многостранните срещи и консултации.

Министър-председателят Борисов напомни, че България е сред държавите с най-нисък външен дълг, стабилен фискален резерв и до преди кризата породена от пандемията от COVID-19 страната ни години наред е имала икономически растеж.

Борисов изтъкна, че преди дни с единодушието на финансовите министри България влезе и в ERM II. „Убеден съм, че именно заради евроскептицизма и заради това колко е важно ЕС да излезе единен след днес, ще постигнем необходимия компромис от всички страни“, заяви още премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своето разочарование от това, че не се коментират медицинската част на пандемията и мерки за преодоляване на пандемията. Премиерът настоя, че е необходим единен медицински протокол не само за страните от ЕС, но и за Европа. В противен случай по думите на Борисов можем да станем свидетели на същите трудности и трагични събития, които присъстваха в обръщенията на европейските лидери към своите граждани в началото на пандемията. „Здравето и медицината трябва да са преди парите“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама