След спирането на метрото: Минчо Спасов с обвинение

11:30, 21 юли 20 25 2404 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е освободен от ареста. Това се е случило в 1 след полунощ. Спасов беше задържан в понеделник заради блокиране на метрото в кв. "Младост" заедно с още двама души. Те са спрели тока на линията като част от гражданското недоволство срещу правителството. 

Ден 12 на протести: Блокираха центъра на София, арестуван е бивш депутат

За да го защитават снощи пред районното бяха трима адвокати, сред които Татяна Дончева, Емил Георгиев и Мая Манолова. Имаше и блокаж на движението от негови съмишленици пред сградата на полицията на ул. "Шипченски проход", където беше отведен.

Минчо Спасов е освободен от ареста срещу гаранция от 1500 лева. Повдигнато му е обвинение за хулиганство. С него е задържан и Светослав Трайков, който също е обвинен и пуснат под гаранция. Участието им в спирането на метрото е установено чрез видеозаписи, обявиха от СДВР. Директорът на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че с тях е имало и трети човек, който се издирва. 

Хаджиев осъди извършеното деяние и коментира, че то може да предизвика паника сред хората и да застраши живота им. От думите му стана ясно, че една от мотрисите е останала в тунела, предаде БГНЕС. Той каза още, че разследването се затруднява, защото задържаните отказват да дадат обяснение защо са изключили тока на метрото.

След снощните протести общо четирима души са отведени в районии управления. Двама 16-годишни младежи,  единият от които без документ за самоличност, са палили факли по време на шествието, и по-късно са предадени на родителите им.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама