Настаниха в психиатрична клиника майката, била 3-годишното си дете

09:36, 21 юли 20 25 2621 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

3-годишното момиченце от Перник, което беше малтретирано от майка си, вече е настанено в приемно семейство. Насилието беше заснето от майката и качено в социалните мрежи, а родителите - задържани. По-късно съдът разпореди майката да бъде настанена в психиатрична клиника.

Повдигнаха две обвинения на майката на детето от Перник


„Голям процент от родителите са дезориентирани. Много от родителите не са изградени като личности, нямат стабилни модели. Много често това, което се случва е че има една обща анонимност - това не е моето дете, не знам какво се случва”, заяви психологът Александра Петрова пред Нова телевизия.

„Границите на това кое е добро и адекватно родителство много се размиха. Работейки и с родители, и с деца, наблюдаваме тенденция, че съвременните родители или нямат ясни модели, или пък са жертва на груби и агресивни модели от тяхното детство”, коментира още тя.

Според адвоката Пламен Борисов това е класически случай на синдром на Медея - тя убива децата си, за да накаже баща им Язон. „Нарушен е основният принцип на правосъдието, а именно - публичността на процеса. Клипът може ли да бъде доказателство?”, запита той. 

„Бащата е този, който е трябвало да предприеме мерки. Имам десетки случаи, в които има жалби и сигнали и не се прави нищо, а сега държавата показа, че може да реагира светкавично", каза още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама