Осъдиха на две години условно депутата от скандала „Суджукгейт“

14:54, 21 юли 20 / Политика 25 1531 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Две години условно с 4 години изпитателен срок постанови Специализираният наказателен съд за бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Името му стана известно със скандала „Суджукгейт“, съобщава bTV.

Мартинов е обвинен за изнудване на добричкия бизнесмен Антон Проданов с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма. Процесът тръгна в края на месец февруари 2019 година.

Магистратите отхвърлиха иска на Проданов за компенсация от 36 000 лева заради системно изнудване. Бизнесменът бе осъден да плати разносните по делото.

Основният свидетел по "Суджукгейт" е задържан при спецакцията в Добрич

Смекчаващи обстоятелства са чистото съдебно минало на Мартинов, както и отличното му процесуално поведение. Мярката му "парична гаранция" днес бе променена на най-леката - подписка. 

Бившият депутат Живко Мартинов се изправя пред съда по делото "Суджукгейт"

Присъдата ще бъде обжалвана на втора инстанция.

Припомняме, че скандалът „Суджукгейт“ избухна по време на брифинг на 17 юли 2017 г. Главната роля в него е на бившия вече депутат от управляващата партия ГЕРБ Живко Мартинов. Той упражнявал натиск върху МВР, прокуратурата и други институции в Добрич и областта, а като търговец на месо, бил изнудван да даде 4 тона суджук  с обяснението, че те са за премиера  Бойко Борисов, обявиха тогава от държавното обвинение.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама