Не сме бананова република, категорична е Захариева

09:25, 22 юли 20 / Политика 25 2267 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Очаквано вотът не мина. БСП се консолидира единствено с ДПС. Хората искат справедливост, а оставката е най-лесното, правили сме го вече два пъти. Това коментира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, съобщи БГНЕС.

Премиерът винаги се вслушва в това, което искат хората“, подчерта вицепремиерът. По думите ѝ Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов са министри към настоящия момент и терминът „министър в оставка” не е коректен. Техните оставки ще се обсъждат на Коалиционен съвет. „Независимо дали ще има оставки или не, министър Горанов постигна исторически успех и това тепърва ще се види“, коментира външният министър по повод приемането на страната в чакалнята на Еврозоната.

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

С право премиерът забрани на Данаил Кирилов да пише във Facebook, оценката ми е, че прави колкото може“, коментира тя.

Според Захариева президентът Румен Радев е на ръба на Конституцията. Тя каза още, че ако се стигне до съставяне на експертен кабинет, няма да участва в него. „Позицията на посланик Херо Мустафа не беше срещу кабинета, разговарях с нея“, посочи още външният министър.

ГЕРБ не си пазят „местенцето“, ама не го и дават

Ние не сме някаква бананова република и не се нуждаем от благоволението на една или друга държава“, категорична е Захариева. „Крайно неприемливо и недопустимо според нея е изпълнителната власт да си позволи да иска оставката на който и да е от съдебната власт. Хората могат да направят това, но не и министър или министър-председател“, подчерта още Захариева по повод главния прокурор Иван Гешев и нестихващото недоволство срещу него. Тя бе категорична, че ако всеки един от нас се придържа към Конституцията и законите на България, ще бъдем наистина просперираща и демократична държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама