Обвиниха и Еленко Божков за спирането на метрото

11:44, 22 юли 20 25 2053 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бившият депутат от БСП Еленко Божков е обвинен за това, че е участвал в спирането на метрото в знак на протест срещу правителството, съобщиха от прокуратурата.

Божков е член на Стратегическия съвет към държавния глава. Днес от прессекретариата на дръжавния глава обявиха, че членовете на съвета не са служители в президентската институция и имат пълната свобода като граждани да изразяват свои позиции. 

След спирането на метрото: Минчо Спасов с обвинение

В понеделник трима протестиращи влязоха в метрото и натиснаха бутона за безопасност, какъвто има на всяка станция на метрото. Те са били в метростанцията при Софийския университет. След натискането на бутона за няколко минути напрежението, подавано по линията, е спряло.

Полицията е категорична, че другите двама са Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ и 29-годишният Светослав Трайков, който участва в организацията на протестите. На тях двамата вече са повдигнати обвинения за хулиганство.

Протестиращи блокираха движението пред Първо РПУ заради задържането на Минчо Спасов

Активните действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама