Когато си управлявал така, че си изкарал хората на улицата, трябва да си ходиш

12:07, 22 юли 20 / Политика 25 2265 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изключително дразнещ е начина, по който клакьори на правителството, които се правят на независими анализатори, непрекъснато се мъчат да подвеждат хората, написа във Facebook Цветозар Томов, социолог и бивш член и говорител на ЦИК. В коментара си той обори 3 основни тези, които се въртят в медийното пространство.

Предсрочни избори не могат да се произведат по-рано от декември, а редовните са скоро след това. Не е вярно. Цялата процедура изисква по-малко от 3 месеца, ако има добра воля. Избори може да има в началото, най-късно средата на октомври“, посочи Томов.

Оставки само на думи

Есента има риск от тежка здравна и икономическа криза, затова ще е безотговорно правителството да подаде оставка. Глупости. Това правителство е компрометирано в очите на много хора и затова е безотговорно да удържа по този начин властта до редовните избори“, смята той.

Едно служебно правителство дава прекалено много власт на президента и той може да злоупотреби с нея. Пълни глупости. Правомощията на служебното правителство са силно орязани. Сегашното редовно правителство има много повече възможности за злоупотреби“, коментира Цветозар Томов и уточни, че е възможно дори сегашното правителство да действа като служебно.

Мога да удължа колкото си искам този списък. Убеден съм в едно - сегашната криза трябва да бъде разрешена бързо именно, за да имаме здрава и ползваща се с доверието на хората изпълнителна власт още преди очертаващата се тежка есен и зима. Когато си управлявал така, че си изкарал хората на улицата, трябва да си ходиш. А ако продължиш сегашната агония с месеци, рискуваш да доведеш страната до катастрофа. Властите и техните клакьори сякаш не разбират това“, завършва Томов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама