Най-шокиращата изповед на Майк Тайсън: От наркотиците до делото за изнасилване и затвора

15:40, 22 юли 20 / Любопитно 25 4070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майк Тайсън е боксово явление, което няма нужда от представяне. През 80-те години на миналия век той става най-младият шампион в тежка категория и това негово постижение е ненадминато до днес. Яростта и уникалната му техника на ринга бяха наслада за феновете на бокса.

Но въпреки това не малка част от хората по света го познават като боксьора, който отхапа ухото на Ивендър Холифийлд и се забъркваше в безброй скандали извън ринга.

Израснал сред престъпност

Тайсън е израснал в един от бедните квартали в Ню Йорк, където престъпността е ежедневие. Прекарва детството си без пари сред насилие, наркотици и алкохол. Участвал е в банди,притежавал е оръжие и е бил на престрелки. Въпреки че не говори за това често, Майк Тайсън е бил обект на физическо и сексуално насилие като дете.

Пътят на дребното и потиснато момче обаче се променя, когато среща Кас Д`Амато бивш боксьор, преквалифицирал се в треньор, физиотерапевт и психолог за прохождащите боксьори. Кас се наслаждавал на мисленето на уличните хулигани, а превръщането им в световни шампиони с времето се превърнало в негов патент. Майк го среща на 13-годишна възраст и чрез него се научава да използва кипящата във вените му агресия.

Нощта, която преобръща живота му

През лятото на 1991 г. като че ли животът започва да се реваншира на Тайсън за тежкото му детство. Има пари, слава и шампионски колан, които му дават пропуск до най-бурните партита отвъд Океана, полети обилно с алкохол и наркотици.

На 18 юли същата година се среща с Дезире Уошингтън, победителката от конкурса „Мис Черна Америка“. Двамата пият, флиртуват и видимо се чувстват удобно в компанията си. Майк я прегръща и предлага да поканят още една участничка от конкурса и тримата да се позабавляват в хотелската му стая. Остават обаче само двамата. Седмица по-късно Майк Тайсън е обвинен в изнасилване на 18-годишната кралица на красотата.

Дезире дава безброй интервюта и е категорична в твърденията си – била е изнасилена в хотелската стая на най-популярния боксьор по онова време. Събитията обаче не са напълно на нейна страна. Първо, тя се съгласява да отиде в хотелската стая на Тайсън, а след това казва, че не са правили секс по взаимно съгласие. По тялото ѝ няма следи от изнасилване, но медиите напълно я подкрепят и превръщат боксьора в чудовище.

Самият той в началото не приема историята сериозно и оставя случая в ръцете на промоутъра си Дон Кинг, който го уверява, че няма от какво да се притеснява. Желанието на Тайсън било този случай да се реши задкулисно и без повече шум. Кинг казва, че няколко пъти е предлагал огромна сума пари на Дезире, за да отхвърли обвиненията си, но всеки път е удрял на камък.

Случаят придобива още повече гласност и се стига до съд. Тайсън е заплашен от 60-годишна присъда заради своята непреклонност. Признава, че се е държал нетактично, признава, че не е трябвало да кани 18-годишно момиче в хотелската си стая, но се кълне, че не я е изнасилвал.

12-те съдебни заседатели обаче не се трогват, клетвите и историите за детството му, а го осъждат на 6 г. затвор. Излежава 3 от тях и е пуснат предсрочно за добро поведение.

Не съм го направил! Господи, тя знае, че не съм го направил и последствията от действията ѝ ще я преследват цял живот.“казва Тайсън пред Today.

Бях прероденият Александър Велики“

След затвора Тайсън се връща на ринга, но вече не е същият. В баланса между алкохола и бокса алкохолът взема превес. Заобикаля се с жени, купува ферма за марихуана и името му на боксова легенда остава в историята.

Бях титан, бях прероденият Александър Велики. Моят стил се превърна в запазена марка. Бях непредвидим. Невероятно е как ниското самочувствие в комбинация голямото его може да ти създават илюзии.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама