"Демократична България" поиска Борисов да инициира отстраняването на Гешев

15:25, 22 юли 20 / Политика 25 1951 Шрифт:
Редактор:

От "Демократична България" ще продължат да настояват за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев по всички възможни начини - чрез демонстрации и чрез внасянето на сигнали в Министерския съвет и Висшия съдебен съвет. Това обяви  пред журналисти съпредседателят на формацията Христо Иванов, преди да внесе сигнал срещу Гешев в Министерския съвет.

Според него Гешев многократно е осъществил едно от изискванията за отстраняването му, а именно - уронване престижа на съдебната власт. Конкретни данни за това са поместени на 14-те страници на сигнала, предава "Дневник".

"Неговите нарушения включват избирателно упражняване на репресии, безпрецедентна партизанска реч, използване на жертви за свой пиар, използване на материали от СРС-та за пропагандни средства. Всяко от тези основания е основание да бъде освободен", смята Иванов.

Прокуратурата проверява ТЕЦ "Варна" след видео на Христо Иванов

По думите му с всяко публично появяване на Гешев за всяко от основанията се получава потвърждение.

"Ние ангажираме отговорността на премиера Бойко Борисов пред цялата нация да разпореди на своя министър на правосъдието да стартира процедура по отстраняването на Гешев от поста главен прокурор. Без това действие ние не може да възстановим правовия ред в България. Без това действие ние не можем да завършим това, което хората започнаха на Росенец, а именно - осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на Пеевски, в която Бойко Борисов и Иван Гешев са просто слуги", добави Христо Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама