След проверка на прокуратурата: Пристанището в "Росенец" е незаконно

16:00, 22 юли 20 25 3562 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Проверка под ръководството на прокуратурата е установила нарушения в парк „Росенец“, където са „летните сараи“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Констатирано е, че заради временна строителна ограда няма свободен достъп до крайбрежната ивица.

От прокуратурата обявиха, че в регионалното министерство няма одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанището в „Росенец“, както и за двуетажната постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

Защо се стигна до проверка на прокуратурата в парка „Росенец“ край Бургас? Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отиде с лодка до имението на Доган с мотива, че плажът всъщност е публична държавна собственост и всеки има правото да бъде там. Охранителите на почетния председател на движението обаче бяха на друго мнение. Иванов и сподвижниците му бяха изгонени от плажа, а българското знаме, което донесоха, бе изхвърлено.

Снимка: Прокуратура на Р България 

Акцията им отприщи редица събития. НСО остана без началник, след като за пореден път бе повдигнат въпроса защо Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски са пазени от държавна охрана. Държавният глава Румен Радев призова охраната им да бъде свалена. В последствие двамата се отказаха от НСО. Ден след изявлението на Радев станахме свидетели на безпрецедентната акция на прокуратурата в президентството. Демонстрациите в „Росенец“ не спряха, стигна се до сблъсъци с полицията и арести. Да изпият по кафе в парка дойдоха и симпатизанти на ДПС, за да защитят почетния си председател.

Оставки само на думи

Гражданското неподчинение се премести на жълтите павета в София. Вече 14 дни протестиращи искат оставката на правителството на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. В опит да тушира напрежението и да разсее съмненията за обвързаности с ДПС премиерът поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Управляващите обещаха и ремонт на кабинета, за който предстои да разберем в скоро време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама