Рокади в 5 министерства, Борисов не иска четвърти мандат като премиер

10:44, 23 юли 20 / Политика 25 3832 Шрифт:
Автор:

Управляващата коалиция постигна съгласие  относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.  След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, днес на провелия се Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев.

Снимки:БГНЕС

За министър на вътрешните работи – настоящият директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Мястото му в полицията ще заеме настоящият му  заместник Старши комисар Тодор Гребенаров.

Снимка: БГНЕС

Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката. 

Снимка: БГНЕС

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова. 

Снимка: БГНЕС

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Снимка: БГНЕС

Промените ще бъдат внесени в Народното събрание още днес, за да могат утре да бъдат гласувани.

"В понеделник ще представим социални, финансови и икономически мерки за справяне с пандемията. Ще се работи събота и неделя. Някои от мерките ще наложат много спешно да се променят закони", уточни премиерът.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов обясни, че работата на правителството ще продължи с приоритизиране на коалиционната програма.

"Всяка партия и коалиция отговаря за себе си. Ние имаме разписан договор и действаме по него", каза още Борисов.

"След мандата отивам да си ръководя партията и да оправяме структурите, защото сега всеки ръфа откъдето може", категоричен е министър-председателят.

"Младен Маринов го сменяме, защото аз съм убеден, че някои от действията на полицията по време на протеста не отговарят на моето разбиране за отношение на протестиращи хора. Второ, защото на "Росенец" имаше зареден протест и те трябваше така да го организират, че да няма подобни скандали. Младен Маринов е изключителен офицер, но в политиката има грешки, които се наказват. Владислав Горанов постигна много, но и аз не можах да си отговоря на въпроса защо пет години контролът по Комисията в хазарта е занижен. За Караниколов започнах да чувам неща, които се случват във връзка с раздадените бонуси в Министерството на икономиката", добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама