Борисов даде на всички, само на "Левски" не помогна, оплака се Наско Сираков

11:59, 23 юли 20 / Спорт 25 1663 Шрифт:
Редактор:

Помогнаха на почти всички отбори. Държавата, Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на "Левски" не помогна.". Така собственикът на "Левски" Наско Сираков коментира недоволството на феновете от думите му, че държавата трябва да помогне на клуба за строеж на стадиона.

Според него призивът на феновете да не се иска държавна помощ е "класически популизъм". "И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно", каза Сираков пред Levski365.com.

Той припомни, че държавата отдели 25 милиона лева за "Ботев" (Пловдив), за да бъде довършен стадион "Христо Ботев", съобщава Дневник.

Преди Наско Сираков да получи акциите на "Левски" от Васил Божков и Георги Попов, те бяха джиросани за кратко на името на премиера Борисов. Тогава Божков обвини министър-председателя за ситуацията в клуба, но Борисов отказа да ги получи.

Сираков: При "Левски" няма да има тирета, запетайки или точки

Сираков пое управлението на сините през юни, като се ангажира да стабилизира клуба. За пръв път той говори и за цялостна промяна в модела на управление на клуба.

"Моделът ние ще го променим, това е ясно. Искам "Левски" да стъпи на краката си и да съм реално последният мажоритарен акционер преди да сменим модела. "Левски" трябва да е на привържениците и те да избират президент. Мога да кажа, че ние вече проучваме как това е възможно юридически. Иска ми се това да се случи в следващите три години", каза още собственикът на сините.

По думите на Сираков през годините "Левски" е бил управляван безотговорно и сегашната ситуация е резултат от това.

"Левски" е управляван безотговорно, това е истината и няма какво да го крием. Например това с безкрайното текучество на играчи. Говорим за едни десетки милиони, които са отишли в заплати на играчи, а те не са дали нищо на клуба. В комисионни и трансферни суми по привличането им. В неустойки, за да може да си тръгнат и да дойдат нови. Това е един много порочен цикъл, който е нанесъл огромна щета върху "Левски", каза Сираков.

Според него това се е получило не заради липса на амбиции от предишните собственици, а защото "не са управлявали правилно футболните процеси".

По темата Станимир Стоилов Сираков обяви, че "вратата винаги е отворена за него". Покана към него обаче трябва да дойде, когато клубът си е стъпил на краката. Преди ден Сираков обяви, че целта му е "Левски" да няма дългове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама