Оставиха на свобода обвинените за погрома на Партийния дом

15:51, 23 юли 20 25 1475 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Софийският градски съд остави на свобода четиримата мъже, обвинени за погрома на Партийния дом по време на протестите на 14 юли.
 
Според съда има данни младежите да са участвали във вандалския акт, но паричната гаранция щяла да възпре риска да извършат престъпление. Единият от съдиите беше на особено мнение. Той поиска четиримата обвинени да бъдат задържани под стража.
 

Как осъмна Партийният дом след протеста снощи


„Отидохме да си търсим свободата, а те се опитаха да ни я вземат. Категорично заявявам, че не съм носил стъклени бутилки. Агресия проявявам само когато съм в залата и тренирам”, казва обвиняемият Иван Колев пред Нова телевизия.

Те отговарят за хулигански действия, отличаващи се с особени цинизъм и дързост. В телефоните на четиримата мъже на възраст между 20 и 26 години е открита кореспонденция за сформиране на група, която да всява безредици срещу заплащане.

Преди седмица Софийският районен съд  ги пусна срещу парична гаранция от 1000 до 2000 лв., с мотива, че няма опасност да се укрият. Нямало и достатъчно данни, че те са организирали провокатори за протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама