Каракачанов проверява защо е имало патрулка пред "Осемте джуджета"

17:51, 23 юли 20 / Политика 25 2869 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов обеща да направи проверка защо през последните две година патрулка на МВР е стояла пред заведението "Осемте джуджета", свързвано с Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото.

Каракачанов пое ангажимент пред водещата на предаването "Лице в лице" по bTV да установи кой е изпратил тази патрулка и какво е пазила тя на този адрес. 

"Бих го проверил и бих го съобщил следващия път, когато ме поканите тук", заяви той. По думите му има шанс резултатите от проверката му да станат ясни до края на следващата седмица. "Ще се постарая да ви помогна в това разследване", добави той.

Припомняме, че името на заведението нашумя след разследване на фондация "Антикорупционен фонд". В него собственикът на асансьорната фирма "Изамет" Илия Златанов разказва как чрез заплахи е бил принуждаван от Петьо Еврото и съпругата му Любена Петрова да прехвърли целия си бизнес. Разказва и че е бил свидетел на близки контакти на Петров с бившия ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек и шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Златанов разказва и че пред ресторанта "Осемте джуджета", ползван като офис от Петьо Петров, постоянно е имало патрулен полицейски автомобил, а братът на вътрешния министър Младен Маринов бил шофьор на Петьо Еврото.

Вчера от фондацията обявиха, че от месеци без успех са опитват да получат обяснение от вътрешния министър защо кола на МВР стои на ъгъла на улиците "Шандор Петьофи" и "Цар Асен" в София.

Вътрешният министър Младен Маринов е една от фигурите, които напускат кабинета. "Никой не може да оспори полицейският професионализъм на Младен Маринов, факт е, че много от нещата, за които настоявахме, се случиха. Но Маринов си вършеше работата", коментира Каракачанов.

По думите му новите министри са професионалисти в сферата си. Той отрече наследникът на Младен Маринов - Христо Терзийски, да е ръководил операцията в парк „Росенец“. "Дори аз лично лобирах първия по време заявил достъп до плажа – в случая Христо Иванов, да му бъде осигурен достъп. Ръководител на операцията беше шефът на полицията в Бургас, а не Терзийски", допълни вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама