Слънце на морето, на Запад – дъжд и гръмотевици

07:00, 25 юли 20 25 1611 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още преди обяд над западната половина от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в следобедните часове и до полунощ, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В източните райони ще остане предимно слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, малко по-ниски в северозападните райони и по крайбрежието на морето, в София около 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

В неделя в Източна България времето ще се задържи слънчево и горещо с максимални температури между 30 и 35 градуса. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, а температурите ще останат малко по-ниски - максималните ще са от 26 до 29 градуса. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. В понеделник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите и в Западна България ще са около 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама