Machovete.com: Букмейкърите добавиха дългоочакваните залози на Шампионска лига

12:00, 25 юли 20 / Спорт 25 1716 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Европейските клубни турнири се завръщат непосредствено след края на елитните първенства. Останаха да се изиграят четири реванша от 1/8-финалната фаза, които ще се състоят на 7 и 8 август при затворени врати.

Осминафиналните срещи ще се проведат на домакинските стадиони на отборите, но двубоите от по-нататъшните етапи в турнира ще се играят в Лисабон на “Естадио да Луж” и “Естадио Жозе Алваладе”. Това прави интригата още по-голяма, тъй като отнема домакинското предимство на отборите и ги поставя при равни обстоятелства.

Букмейкърите добавиха коефициенти за четирите осминафинала, които ще се проведат през втория уикенд на месец август. Манчестър Сити е домакин на Реал Мадрид, след като спечели визитата на “Бернабеу” с 1:2. “Гражданите” се борят за първи трофей в турнира, докато Реал ще се опита да направи дубъл, след като спечели Ла Лига. Предимство от букмейкърските къщи получават избраниците на Гуардиола, но “белият балет” се намира в супер форма след рестарта на футбола в Испания.

Снимка: CanStockPhoto

Ювентус, Байерн и Барселона също са фаворити в своите домакинства. Торинци инкасираха поражение при гостуването си на Олимпик Лион с 1:0 и ще трябва да гонят обрат в реванша на “Алианц Стейдиъм”. Барса оформи хикс на “Сан Паоло” срещу Наполи, но голът на чужд терен на Гризман превръща каталунци във фаворити за класиране на ¼-финала.

Най-лесна изглежда задачата на Байерн, който победи Челси с 0:3 на “Стамфорд Бридж” и със сигурност ще продължи напред. Информация за контузени и наказани играчи, статистика и коефициенти ще откриете в обоснованите футболни прогнози от Machovete. Експертите в сайта предлагат детайлен анализ на всеки двубой, аргументирайки залога си с доказани факти.

Станаха ясни също коефициентите за първите два ¼-финала. ПСЖ е сочен за лек фаворит срещу сензацията Аталанта. Бергамаските обаче не са отписвани от букмейкърите, за което загатва ставката от @2.19 да се класират на полуфиналите. Причината се корени в добрата форма на италианския клуб, който води непримирима битка за втората позиция в Серия А. ПСЖ, от друга страна, не е участвал в официален мач от март насам, след като ръководството на френската Лига 1 взе решение да я прекрати. Срещата между Аталанта и ПСЖ ще се проведе на 12 август на “Естадио да Луж”.

Атлетико Мадрид е фаворизиран срещу другата изненада в турнира – РБ Лайпциг. Причините за това решение на трейдърите са няколко: “дюшекчиите” участваха в официални срещи до 19 юли, докато Лайпциг приключи сезона в края на юни. Освен това “биковете” се разделиха с голмайстора си Тимо Вернер, който премина в състава на Челси за сумата от 50 млн. евро. Да не забравяме също Чоло Симеоне, който е турнирен боец и знае как се печелят подобни сблъсъци, въпреки че този път битката ще се реши в един-единствен двубой.

Снимка: CanStockPhoto

Другите два четвъртфинала също ще бъдат интересни. Победителят от двойката Ман Сити – Реал Мадрид ще се изправи срещу някой измежду Ювентус и Олимпик Лион. Байерн Мюнхен ще срещне Барселона или Наполи.

Полуфиналните срещи са насрочени за 18 и 19 август, а финалът ще се състои на 23 август на “Естадио да Луж”.

Поглед към дългосрочните залози на букмейкърските къщи ни показва, че основни фаворити за златните медали са Манчестър Сити и Байерн Мюнхен (@ 4.30). Следващ в листата с евентуални победители е ПСЖ (@ 5.80), следван от Барселона и Атлетико Мадрид. Ако рекордьорът по титли – Реал Мадрид, елиминира състава на Пеп Гуардиола, ще се превърне в претендент за отличието, но на този етап коефициентите са такива.

Спорът за голмайсторския приз изглежда решен. Роберт Левандовски е едноличен водач с 11 попадения, а предвид факта, че му предстоят още два сигурни мача, полякът едва ли ще бъде изместен от лидерската позиция.

Битката в Лига Европа също ще продължи от осминафиналите. Трябва да се изиграят реваншите на шест от двойките, както и двата сблъсъка на Интер – Хетафе и Севиля – Рома. Двубоите от ¼-финалната фаза нататък ще бъдат приети от германски градове. Битката за трофея е насрочена за 21 август на “РайнЕнерги Щадион” в Кьолн.

Според сайтовете, претенденти за отличието са Манчестър Юнайтед и Интер. “Червените дяволи” имат аванс от пет чисти попадения преди реванша на “Олд Трафорд” срещу австрийския тим ЛАСК Линц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама