Борисов обяви, че само отговорността го задържа в управлението

11:47, 27 юли 20 / Политика 25 1943 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Само нашата отговорност ни задържа. Огромна работа има да се върши. Това обясни премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет. Така той отговори на исканията на протестиращите целият кабинет да подаде оставка.

Предстоят изключително тежки месеци и не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява. Политическата класа не си дава сметка какви времена ще дойдат, когато денят намалее и дойдат грипове“, посочи Борисов.


Снимка: БГНЕС

Според премиера „огромната част от хората, които не са на протест, а работят“, очакват новите икономически мерки. „Протестът е една чудесна форма, за да се види, че има демокрация. И е хубаво, когато протестите са адресирани към даден тип вземане на решение. За върховенството на закона има ВСС“, посочи той.

Във връзка с оплакванията на хора, които живеят в районите, в които се провеждат протестите, Борисов изрази надежда, че протестиращите ще спазват закона.

Премиерът коментира и ситуацията с блокирането на председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова при сградата на БНТ, с думите: „Тази ситуация е толкова вредна за инвеститорите, за климата… Дано тези, които го правят, да знаят за какво го правят“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама