19 ден на протести: Шествие блокира центъра на София

20:30, 27 юли 20 25 3001 Шрифт:
Автор:

19 ден на антиправителствени протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Традиционно протестиращите се събраха около 19:00 часа в Триъгълника на властта. 

Днес протестните акции са посветени на рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски. Пред сградата на Министерски съвет беше поставена импровизирана торта и свещи, както и пожелания към народния представител. 

Малко след 20:30 множеството продължи да скандира "мафия", "оставка" и "затвор" по на шествие по централните столични булеварди. Те преминаха през "Цар Освободител", "Раковски", "Патриарх Евтимий", "Васил Левски" до "Орлов" мост. След това се разделиха на два лъча, едните продължиха към посолството на Румъния, а другите към НДК.

Традиционно и тази вечер те затвориха ключови кръстовища, като по този начин блокираха центъра на София.

Част от протестиращите  се насочиха към сградата на Българската национална телевизия, където се провежда акция под надслов: "След Росенец да си върнем и БНТ от Доган", като участниците искат оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

Организаторите са отправили писмен апел към президента, синдикати, всички политически партии и представителите на неправителствените партии, за да постигнат целите си – оставка на правителството, оставка на главния прокурор, максимално честни и прозрачни избори с дистанционно гласуване, както и изцяло нова Конституция.

Яйца летяха към офиса на ПП ГЕРБ в Благоевград по време на 16-я протест в града с искане оставките на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, предаде  БГНЕС.

 

От "Млада България" също проведоха акция за рождения ден на Пеевски. Тя бе организирана в социалните мрежи и е озаглавена "Картичка за Шиши". Десетки младежи пристигнаха пред сградата на БНБ в 18:30, за да отправят "пожелания към избраника. 

"Трудно се избира подарък на човек, който си има всичко - не само любяща майка, но и любящи министри. Не просто бащина закрила, а и прокурорска. Не просто покрив над главата си, а цял хотел. Затова решихме да подарим на депутата това, което всеки зодия лъв иска - внимание. Как да се включите? Като посветите протестния си плакат в понеделник на Шиши и неговия рожден ден! Пожелайте му… каквото Ви дойде отвътре, важното е да е от сърце! Снимайте и споделете творението си тук с #КартичкаЗаШиши. Но най-вече - елате с него на протеста! Колкото повече хора се включим, толкова по-специален ще бъде празникът на Шиши", пишат организаторите. 

Пеевски получи честитка и от обвиняемия бизнесмен Васил Божков. 

Снимки: Юлиан Тодоров

По-рано през деня съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов залепи надпис върху сградата на икономическото министерство - "Министерство на Пеевски", "Ministry of 6i6inomy". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама